Lisa Kroone

Sinds groep 8 weet Lisa al dat ze grafisch vormgever wil worden. Ze is goed op weg, want ze zit in het laatste jaar van de opleiding ‘Graphic design’ aan het Grafisch Lyceum Utrecht. Haar laatste stage loopt ze bij Vrhl!

Trots op…

“Dat ik bijna mijn studie heb afgerond. Wat ik hierna ga doen, weet ik nog niet. Ik vind branding leuk, merkte ik tijdens mijn vorige stage. Misschien dat ik wel de opleiding ‘Branding & Business’ ga volgen nadat ik mijn diploma heb behaald. Maar ik ben ook benieuwd of het maken van magazines bij me past en daarom wilde ik bij Vrhl stagelopen. Na deze stage is hopelijk duidelijker welke kant ik op wil. In mijn eerste stageweek bij Vrhl maakte ik mijn eerste artikel voor in de Consumentengids. Het gedrukte exemplaar nam ik natuurlijk meteen mee naar huis om aan mijn ouders te laten zien. Daar was ik ook wel een beetje trots op!”

Goed in…

“Ik ben heel creatief. Als kind maakte ik ansichtskaarten, vond ik het leuk om cadeautjes bijzonder in te pakken en schilderde ik graag. Toen de moeder van een vriendinnetje liet zien wat zij op haar werk deed, was ik verkocht. Ze werkte bij een bureau dat de vormgeving voor het magazine van Ikea verzorgde. Vanaf dat moment wist ik dat ik ook grafisch vormgever wilde worden. Het idee dat wat jij hebt gemaakt bij mensen thuis ligt, en dat ze daar ook écht aandachtig naar kijken, vind ik geweldig.”

Gedreven door…

“Lastige dingen. Als iets te makkelijk is, verlies ik snel mijn interesse. Maar zodra iets een uitdaging is en je er nieuwe dingen van kan leren, doe je toch altijd beter je best om er iets goeds van te maken. Wat ik nu eerst bij Vrhl wil leren? Hoe ik alineastijlen kan maken in InDesign. Als die juist zijn ingesteld, kan je met één druk op de knop de juiste stijl aan bijvoorbeeld een kop meegeven. Ik wil ook beter worden in het begrijpen van de wensen van de opdrachtgever. Dat is vooral vlieguren maken en dat ga ik de komende maanden vast en zeker doen!”