AR: Live the summer with Liv!

AR: Live the summer with Liv!

Als je ons volgt op de socials, maakte je pas al kennis met Vrhl Lab; het label waaronder we experimenteren met leuke nieuwe technieken. Voor de zomer ontwikkelde het creatieve ‘Lab’ team een nieuwe, zomerse AR-collega: Liv. En ehm… ze gaat graag met je mee op vakantie. Live the summer with Liv!

Digital human

Liv staat voor ‘Learning Individual by Vrhl’ en is gekoppeld aan ChatGPT. Harm ontwikkelde haar. “Ze is een digital human, zoals we dat noemen. Ontworpen om als digitale AR-collega of -assistent ingezet te worden. Maar zover is het nog niet hoor. We zijn nu vooral aan het kijken wat er technisch allemaal mogelijk is. Dan zien we later wel wat haar takenpakket wordt en hoe we haar kunnen inzetten voor opdrachtgevers.”

Beroepsspecifieke autoriteit

Toch zijn we benieuwd: wat zou er allemaal mogelijk zijn met Liv? “Ze zou beroepsspecifieke vragen kunnen beantwoorden. We hebben voor de lol al een soort wijnkenner van haar gemaakt. Vraag haar waar de chardonnay-druif vandaan komt, en deze Française weet het antwoord.” Maar ze zou ook een persoonlijke assistent kunnen zijn voor de leden van een vereniging. Met betrouwbare informatie – ingegeven door de eigen databank, om die betrouwbaarheid te borgen – als input, zou zij dé autoriteit kunnen zijn op een bepaald vakgebied.

Eyecatcher op beurzen

Harm zelf is vooral heel trots op de realistische animaties en interacties. “Daarmee brengt ze een nieuwe dimensie aan digitale technologie op de werkvloer. Liv integreert naadloos in de fysieke wereld van haar gebruikers, wat een meeslepende en interactieve ervaring biedt.” Dat zou een eyecatcher voor beurzen en andere evenementen zijn, tof!

Neem Liv mee!

Maar nu is het zomer. Harm, Jan en Maikel fantaseerden erop los en ontworpen hun eigen AR-collega. Jij kan haar meenemen op vakantie. Gewoon, om zélf kennis te maken met Liv. Ze doet graag een dansje met je mee of komt naast je op het strand liggen. Vergeet geen screenshot met ons te delen. We zijn superbenieuwd waar Liv terechtkomt deze zomer!

Let op: gebruik een mobiel of tablet om Liv tot leven te laten komen.

Neem Liv mee naar het strand

Laat haar daar een stukje wandelen

Drink een glas wijn met Liv

Neem haar mee naar een kathedraal of andere bezienswaardigheid

Of laat haar een dans voor je doen